maanantai 28. marraskuuta 2016

Suklaamurupiparit

Suklaamurupiparit




Salaisen leivontaystävän marraskuun paketissa oli useita kiinnostavia reseptejä. Niistä ensimmäisenä kokeiluun pääsi suklaamurupipareiden ohje. Ja herkullisia keksejä ohjeella syntyikin. Tein puoli annosta alkuperäisestä ohjeesta ja ohjeen mukaan siitä olisi pitänyt tulla noin 35 keksiä. Minä sain aikaiseksi noin puolet tästä määrästä, joten ilmeisesti ajatus on, että nämä olisivat tosiaan sellaisia pienempiä, pikkuleivän kokoisia. Tällä kertaa lopputulos oli lähempänä sellaista amerikkalaista cookie-tyyppistä herkkua, mutta eipä tuo haitannut mitään. Lopputulos on makea, rapea ja ihanan suklainen.





Suklaamurupiparit
(n. 70 kpl)

200g voita
1,5 dl hienoa sokeria
 1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl (100 g) tummaa suklaata rouhittuna
(ripaus suolaa)

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. (Älä enää vatkaa tässä vaiheessa tarpeettomasti.)
Annostele (pikku)lusikalla nokareita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä leviämisvaraa pipareiden väliin.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
(Piparit ovat uunista otettaessa vielä hieman pehmeitä, mutta asettuvat jäähtyessään.) 

.... ja näinhän siinä sitten käy :)
Alkuperäisessä ohjeessa oli 1 tl suolaa, mutta en keksinyt mitään syytä sen noin runsaaseen käyttöön, kun  voi oli kuitenkin normaalisuolaista. Lisäksi veikkaan, että noin iso määrä kunnon suolaa voi jo saada keksit maistumaan suolaisilta.

P.S. torstaina aukeaa Helenan joulukalenterin ensimmäinen luukku... Luvassa jouluideoita ja puuhaa joka päivä jouluaattoon saakka

3 kommenttia:

  1. moi.
    Herkullisen näköisen kuohkeita.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä :-) t. ystäväsi

    VastaaPoista